Brabantse zanger met Volendamse roots

Zoals bij velen bekend heeft Matthijs het zingen niet van vreemden.  Zijn vader en opa zongen al voor hem en vooral zijn opa heeft hierbij grote successen geboekt als helft van het bekende “duo de Koning” in de jaren 60 en 70.  Het kan dus niet anders dan dat Matthijs hier ook wat van heeft meegekregen. Op school begon het met het zingen van een liedje als eindexamenopdracht, hierna volgde de tweede plaats op een talentenjacht waar hij werd opgemerkt door de bekende producer Edwin van Hoevelaak.  Dit leverde hem een podiumplaats op het populaire festival Oosterhout Live het begin van Matthijs zijn carrière was geboren.

Hierna volgde enkele singles die allen werden geproduceerd door Edwin van Hoevelaak en de vaste tekstschrijver van Matthijs, zijn broer Koen Koning.

Dans met mij, Wees niet bang, Hallo Hallo, Sleutel van jouw hart, Gewoon genieten, Deze avond en Honderdduizend woorden, zomaar wat titels van Matthijs die allemaal de Nederlandstalige top 20 hebben gehaald en waarvan Hallo Hallo meer dan twintig weken op de hitlijst heeft gestaan en hij bekend raakte bij een groot publiek. 

Dat zijn talent niet onopgemerkt is gebleven blijkt wel uit het feit dat hij inmiddels al diverse malen heeft opgetreden voor TV  en grote zalen zoals het Gelredome, muziek feesten op het plein en diverse festivals.  Matthijs is in 2012  door het  publiek gekozen als:

“Beste nieuwkomer” bij de Sterren.nl.

Matthijs Koning, geboren op 27 september 1991 te Oosterhout. Matthijs is zoals gezegd geboren en getogen in Oosterhout. Heeft daar en in Tilburg zijn opleidingen gevolgd, maar Matthijs had en heeft maar een passie en dat is zingen. Zijn droom is dat hij met het zingen van zijn liedjes een groot publiek blij kan maken en een carrière mag opbouwen in de muziek.

Matthijs heeft nu ook een hitje te pakken met een cover van een liedje van zijn opa (Duo de Koning).

''Eenmaal kom je toch weer bij mij'.

Ook deze heeft inmiddels de diverse hitlijsten gehaald. Geproduceerd door Frank Verkooyen, The Boom Studio. 

Matthijs blijft werken aan leuke en vlotte liedjes die het publiek leuk vindt om mee te zingen en mee uit hun dak te gaan.